Svaner på Nervatnet    
  FORSIDE FAMILIEN SLEKT AUTISME FOTO BIBLIOTEK OPPLEVELSER HOBBY ARVEN VÅR  
                 
Bildene er tatt i Salangen 17.11.2009
Sangsvaner har det vært på Nervatnet i Salangen i en årrekke. Det sies at de kommer i september og blir der til mars/april.
Det skal være en flokk på ca 20-30 stykker. Skulle vannet fryse til så drar de ned til kysten og blir der til det åpnes ei råk i isen på vatnet. Man kan høre dem synger når man går langs vatnet.

Fakta om sangsvaner
Voksne sangsvaner har en helt hvit fjærdrakt og blir normalt omkring 140-160 cm lange. Vingespennet er cirka 205-235 cm og vekten 8-15 kg. Det er ikke lett å se forskjell på kjønnene. Ungfuglene har grå fjærdrakt og lyserødt nebb. Både når de flyr og svømmer kan sangsvanene gi fra seg kraftige trompetaktige lyder. Sangsvanene skilles fra knoppsvanene på det gule nebbet og en rettere hals.
Sangsvanene lever nesten utelukkende av vannplanter. De beiter mest på bunnplanter og foretrekker grunne innsjøer med mye vegetasjon, gjerne mindre vann i skoglandskap.
I Norge er bestanden av sangsvaner mange ganger større under overvintringen enn den er i hekkeperioden. Så snart isen går vender fuglene tilbake til hekkeområdene
 
                 

 

   

 

 
 
   

 

 
 
   

 

 
 
   

 

 
  
   

 

 
 
   

 

 
 
   

 

 
 
   

 

 
 
     

SKRIV I PLASSBOKA MI

 

Send meg en E-mail

 

Johanne Eline Driveklepp, 9453 Kråkrøhamn. Tlf. 77095662 / 41410612