FORSIDE FAMILIEN SLEKT AUTISME FOTO BIBLIOTEK OPPLEVELSER HOBBY ARVEN VÅR  


 


Volda
 


 

   
     
   

Rotset
 Vikebygda
 Vikebygda
 Gamle Volda Sentrum ca 1880 - 90
 

Volda Kirke

 

Volda kommune har om ca. 8400 innbyggerer. De fleste innbyggerene bor nær sentrum, men bygda er framdeles å regne som en viktig landbrukskommune.
Med kort vei til de kjente sunnmørsalpene, fjordene og fjellene, er Volda et attraktiv sted for de som ønsker å utforske den vestlandske naturen. 

Volda har et rikt kulturliv med blant annet flere lag, kor og korps. Kulturskolen driv opplæring i sang, spill og teigning/maling. I kulturskolen sin regi finst det bl.a. flere band og aspirant-, junior- og ungdomssymfoniorkester. Kulturskolen blir drevet i kommunal regi. Det samme blir folkebiblioteket, idrettshallen, ungdomsklubben og kinoen på Samfunnshuset.

Kunstlaget i Volda er blant de eldste på landsbygda og en kan vise til kjente kunstnerer som blant annet Jens Munthe Svendsen, f.1869 i Volda. Han gav skulptursamlingen si til Volda kommune i 1949, og den er i dag plassert i Sparebanken Volda Ørsta sine lokaler. 

Kommunen markerer seg og sterkt innen idrett og har lag innen de fleste idrettsgrener; fotball, volleyball, handball, svømming, ballett, turn, judo, tennis og alpinsport osb. Skientusiastene kan boltre seg med skitrekk og flomlysløyper. Elvadalen med sitt unike nærmiljøanlegg blir også mye brukt av turgåerer.

Volda satsar stadig meir på turisme. I Dalsfjorden finn en kyst- og kultursentret med fyrmuseum, og i Bjørkedalen er det båtbyggertradisjonene som står i fokus.

Kommunen er sterkt inne i de mange museummene med faste tilskudd til Volda bygdetun, Austefjord museum og Sivert Aarflot-museet. Ved sistnemvnte kan en se trykkeriinventar fra den første tida i trykkeriet si historie. Trykkeriet på Egset var det første på landsbygda i Norge. Sivert Aarflot starta og det første biblioteket på landsbygda, der mellom andre  Ivar Aasen var en hyppig gjest.

I over hundre år har den vesle bygda på Vestlandet samlet ungdom til høgere utdanning. Ca. 2300 studenter finer årlig veien til Høgskulen i Volda, som mellom annet er kjent for medieutdanninga. Studentene utgjør en stor del av innbyggerene i Volda, og sett sitt preg på livet i bygda. De arrangerer hvært år Dokumentarfilmfestivalen, som er kjendt over heile landet. Den årlige studentuka blir dessuten rekna som det nest største kulturarrangementet i Møre og Romsdal


Volda kirka

er kommunen sin stolthet og har blitt et symbol.
Klikk her for flere bilder av kirken

 

Dalsbygda
 Dalsbygda
 Greivsneset
 

Høydalsneset
 Volda Kirke


Panoramabilde over Hamna
 


Panoramabilde over Hamnegata
 

SKRIV I PLASSBOKA MI

 

Send meg en E-mail

 

Johanne Eline Driveklepp, 9453 Kråkrøhamn. Tlf. 77095662 / 41410612