FORSIDE FAMILIEN SLEKT AUTISME FOTO BIBLIOTEK OPPLEVELSER HOBBY ARVEN VÅR  


Tinn
 
Rjukan

 

 

Rjukan

 

Administrasjon

 

Gaustadtoppen

 Meel stasjon


Tinn kommune strekker seg langt inn på Hardangervidda.
Tinns mest kjente sted er Gaustatoppen 1 883 moh. Årlig går 30 000 mennesker til toppen av fjellet. På klare dager kan man se 1/6 av Norge fra toppen. I 2004 begynte også en storstilt utbygging ved Gaustatoppen til et av Norges største vintersportsteder.

Kommuneadministrasjonen holder til i Rjukan som har i underkant av 3.500 innbyggere.

Krossobanen er Nord-Europas første kabelbane. Den ble bygget i 1928 som en gave fra Norsk Hydro.

Andre tettsteder i kommunen er Mæl, Atrå, Miland og Tinn Austbygd. Der Tinn Austbygd er det største med hensyn til handel og innbyggere.

Mæl

Mæl er et tettsted ved Tinnsjøen i Tinn i Telemark, og en jernbanestasjon på Rjukanbanen og første stasjon etter jernbanefergen over Tinnsjøen. Mæl ligger 17 kilometer øst for byen og kommunesenteret Rjukan . Mæl mistet sitt postnummer 3657 i 1991, og ble da en del av 3658 Miland. Mæl har omlag 200 innbyggere

 

 

Rjukanfossen ga grunnlaget for Vemork, verdens største kraftstasjon i 1911. Stasjonen har nå blitt et museum hvor man kan oppleve det fantastiske energieventyret og se utstillinger av industriutviklingen i Norge og på Rjukan.

Museet er kanskje mest kjent for sin presentasjon av Rjukans krigshistorie. Vemork var åstedet for en av de viktigste sabotasjeaksjoner under 2. verdenskrig, da norske sabotører hindret tyskerne i å utvikle atomvåpen av tungtvannet som ble produsert her. Utstillingen «Atomkappløpet» gir en spennende og innsiktsfull presentasjon av de fire tungtvannsaksjonene og de alliertes bestrebelser på å utvikle en atombombe. I filmrommet vises filmen If Hitler had the bomb – en dokumentar om tungtvannssabotasjen.

Vemork kraftstasjon er kommunens tusenårssted.

 


Kirken

 

Hydro

 

Kirken

 

Meel

 Tinn Austbygd

SKRIV I PLASSBOKA MI

 

Send meg en E-mail

 

Johanne Eline Driveklepp, 9453 Kråkrøhamn. Tlf. 77095662 / 41410612