Bedriftslederen og grunderen
Jon Henrik
 
 
  FORSIDE FAMILIEN SLEKT AUTISME FOTO BIBLIOTEK OPPLEVELSER HOBBY ARVEN VÅR  
 


 

I 2006 blei han valgt som "Årets Salangsværing" på grunn av sinn utrettelige innsats for å spre

 
    I 2007 flyttet han inn i nye lokaler i "Smedalbygget". Her jobber Jon Henrik med nettavisa si i  samarbeid med Salangen Nærradioforrening. Avisen har ca 6000 lesere daglig. Han er også frilanser for andre aviser.
I samarbeid med Nærradioen og daglig leder, Are Apeland, så sender de hver ukedag et program som heter "Midt på dagen" hvor de tar opp aktuelle saker fra hverdagen i lokalmiljøet. Dette programmet går over senderne til nærradio-nettet og over Salangen-Nyheter sin Web-tv.
Når han nå har fått web-tv så er det blitt aktuelt å gå ut med tilbud til de nærliggende kommunene for å overføre kommunestyremøtene. Dette blei veldig aktuelt for noen kommuner og veldig populært for innbyggerne i de kommunene. Han har nå fått hjelp fra Nav med utplassering av en "journalist", Mads,  som skal hjelpe til med nyhetene.
Jon Henrik og Are drar ofte ut på repotasjeturer og har en spennende tid sammen.

November 2007 blei han oppfordret til å holde foredrag i Autismeforreningen i Troms. Dette foregikk i Tromsø. Her fortalte han om sitt handikap.
Han ville med dette fortelle at en autist også har håp og drømmer.
Han ville vise at han var et levende bevis på at diagnosen, Autisme kan også brukes for å nå de målene som man setter seg. Han selv var veldig fornøyd med tilbakemeldingen som han fikk etter foredraget.
Han sier til meg etterpå: "Mamma, dette gikk veldig bra og jeg tror ikke at dette blir siste gangen jeg forteller om mitt liv". Som en imponert mor så jeg at Jon Henrik var veldig stolt av seg selv og det han hadde formidlet. Jeg opplevde også at han hadde brukt opp det han hadde av krefter.
 
 
   
 
En stund senere var han på Borkenes i Kvæfjord kommune og holdt et foredrag der. Også denne gangen var jeg med. "Du må være med mamma for noen må ta seg av meg etterpå, når jeg blir så sliten"


Omtrent på denne tiden møter han sin framtidige samboer, Marita.Marita.

Dette var en overgang for meg da jeg var vant til å ta avgjørelser i lag med han. Nå var det Marita som blei tatt med på råd, men sånn må det være. I dag har han mye støtte i Marita. De er en fin liten familie, Marita, Jon Henrik og Lady (hunden til Marita)I slutten av 2009 opphører samarbeidet med
"Innlandet Nærradio"  
og de flytter inn i nye lokaler, denne gangen i

 

"Steinholdtgården".

En gammel og velholdt forretrningsgård med sjel. Her jobber de to fram til Mads Nilsen er ferdig med sitt "oppdrag".
Mads var den første journalisten som jobbet sammen med Jon Henrik.Jon Henrik og Mads Nilsen

Han har på dette tidspunktet fått en økonomisk rådgiver, Morten Mikalsen. Da arbeidet blir mere omfattende med nyhetsskriving og web-overføring blir det aktuelt å ansette en journalist og Toril Eng var den som fikk jobben.
 


Skribenten, Toril Eng

Oktober 2010 feiret nettavisa 10-års jubeleum
.
Dette var en stor dag for Jon Henrik og den skulle feires med storslått middag på "Garsnes Brygge". Dagen blei veldig vellykket.

Etter en tid valgte Toril og avslutte jobben for avisa. Han måtte da få tak i en ny skribent.
I mellom tiden så skjedde det mye i avisa.
Jon Henrik har alltid hatt et ønske om å få i gang et opplegg som kan være for ungdommer som ikke er interessert i idrett. Han startet da opp programmet
"Spotlight"

 

som er et program med sendinger som går over web-tv. Her laget ungdommene sine egne program om det som er aktuelt for dem. Etter et års drift så tok han dem med seg til Praha hvor de laget flere program. Flere av disse ungdommene hadde aldri vært i utlandet alene før. Dette gav dem en mestrings-opplevelse som de vokste veldig på.
Da det blei så mange personer som var innom lokalene så blei det trangt om plassen.
Desember 2011 flyttet han igjen til større lokaler, "Bankbygget". Han hadde nå 140 km2 og "boltre" seg på.
Nå kom det egen plass til ungdommene, det kom flere studioer som skulle brukes til de forskjellige programmene.
Han og Are hadde nå fått et samarbeid om de forskjellige programmene. "Ut på Tur" blei et poppulært innslag med opp til 13000 maskiner oppkoblet av seere. De reiste da visuelt rundt i hele verden.
Fredag 23. mars 2012 var han og Are med i
"God Morgen Norge" på TV2
Dette blei en stor opplevelse.Våren 2012 startet to ungdommer opp meg ungdomsprogrammet,
"Status".Dette gikk hver ukedag fram til over "Millionfisken".

"Millionfisken" er et fiskekonkuranse som er hver sommer, første helga i Juli.

Tiden var nå inne for å bruke litt mere krefter på økonomi og visjoner.
Samtidig slutter Morten Mikalsen.
Det blei da ansatt fra kommunen en person som skulle være BPA (Brukerstyrt Personlig Assistent) i 70 % stilling.Viktor Andberg

Jon Henrik var da så heldig å få tak i tidligere ordfører
Viktor Andberg i nabokommunen, Lavangen. Dette viste seg å være "full klaff". Viktor var en person som Jon Henrik fikk tillit til og Viktor syntes at utfordringene var spennende.
Det begynte nå å bli snakk om et samarbeid med Sametinget i Karasjok. Det skulle gå ut på en del samiske nyhetssendinger.
Tiden var nå inne for ei ukentlig samisk nyhetssending fra nærområdet.
med Ina Mienna VimmeOg
Nyheter på Dari, Afghansk.
med Ramin Hedari
 
 

Viktor fikk etter ei stund behov for litt avlastning og søstra Marit blei da "hyrt" innMarit

i 60 % stilling. Hun skulle ta seg av en del søknader om økonomisk støtte. Og på den måten få mere penger til driften.

 
Salangen-Nyheter.com begynte nå å bli en stor bedrift.Noen av de ansatte.


Jon Henrik har alltid hatt store visjoner. Få har hatt noe tro på disse, De har bare trekte på smilebandet til han.
Noe som jeg fikk lære ganske tidlig, var at de visjonene han hadde gikk for oftest i oppfyllelse. Høytsvevende tanker har han tatt ned og satt ut i virkelighet mere en en gang. Å lytte til Jon Henrik sine visjonene er veldig spennende. Jeg vet at med tid og stunder setter han dem ut i virkelighet.
 

 

 


 

 

 

 

 

SKRIV I PLASSBOKA MI

 

Send meg en E-mail

 

Johanne Eline Driveklepp, 9350 Sjøvegan Tlf 41410612